Bitumen

Op het gebied van bitumineuze dakbedekking heeft u de keuze uit een groot aantal verschillende producten. De verschillen kunnen onder ander betrekking hebben op de soort bitumen, de toegevoegde kunststoffen, de wapening, de toegevoegde vulstoffen en de opbouw van de dakbaan. Zij bepalen in belangrijke mate de kwaliteit, de eigenschappen en de verwachte levensduur van een dakbaan.

Bitumen is een restproduct van de raffinage van aardolie, dit bitumen bevat een aantal eigenschappen die het bijzonder geschikt maakt voor toepassing als dakbedekkingmateriaal;

- onoplosbaar in water en daardoor goed waterdicht
- weinig waterdampdoorlatend
- visco-elastisch, d.w.z. de viscositeit (stroperigheid) is afhankelijk van temperatuur en belastingstijd
- grote interne kleefkracht: de onderlinge samenhang tussen de moleculen is sterk
- grote kleefkracht met andere materialen
- goed bestand tegen de meeste chemische stoffen
- niet giftig bij inachtneming van de normale voorzorgsmaatregelenOmdat (geblazen) bitumen enkele minder goede eigenschappen bezit, zoals slechte UV- en zuurstofbestendigheid en men tevens hogere eisen stelde aan de soepelheid bij lage temperaturen(flexibiliteit), elasticiteit, vloeiweerstand en de levensduur, zijn er gemodificeerde bitumina ontwikkeld. Hierbij worden mengsels van penetratiebitumen met kunststoffen bedoeld. De tot nu toe meest toegepaste kunststoffen zijn APP en SBS. APP betekent Atactisch Polypropyleen. Het is een kunststof die ontstaat bij de fabricage van polipropyleen. APP is bij omgevingstemperaturen soepel en buigzaam, maar weinig elastisch (niet rubberachtig). SBS betekent Styreen Butadien Styreen. Het is een kunstrubber met thermoplastische eigenschappen. Thermoplastisch wil zeggen dat het materiaal vloeibaar wordt bij een bepaalde temperatuur. Bij stolling, na afkoeling, bezit het weer zijn oorspronkelijke eigenschappen.

Door onze jarenlange ervaring met bitumineuze dakbedekking kunnen wij u uitgebreid adviseren, welke bitumineuze dakbedekking voor uw dak het beste toepasbaar is.

Wilt u een gratis en vrijblijvend advies en/of offerte neem dan contact met ons op d.m.v. het contactformulier of bel: 0316-842114