Energiedak

Energiedaken staan voor vrije energiewinning uit platte en hellende daken. Hiermee maken we gebruik van energiebronnen uit de natuur zoals zon en wind. Deze zijn niet alleen krachtig maar ook nog eens gratis. Het aanleggen van een energiedak is dus een goede investering!
Onder energiedaken vallen o.a.de volgende systemen:

  • Opvangen van wind-energie

  • Opvangen van zonne-energie

Windmolens op uw Dak

U kunt ook windmolens op dak laten plaatsen. Deze zijn tegenwoordig klein en stil.Zonnepanelen op uw dak

Zonnepanelen worden gebruikt voor omzetting van zonlicht naar elektriciteit. Dit verdient zich uiteindelijk dus terug. De installatie genereert meer dan genoeg stroom voor een huishouden. Maar ook voor bedrijven is dit een zeer interessante overweging.

Een zonnecollector is een apparaat dat zonlicht omzet in warmte. Deze warmte kan vervolgens gebruikt worden voor bijvoorbeeld het verwarmen van ruimtes of (tap)water. Het principe van een zonnecollector is eenvoudig: wanneer een metalen voorwerp een tijd in de zon ligt, wordt het warm. Een zonnecollector is over het algemeen een metalen voorwerp waar een medium doorheen stroomt om zo de gewonnen warmte af te voeren. Met deze installatie kan een enorme reductie in de CO2-uitstoot en stookkosten bereikt worden.


Voor meer informatie neem contact op d.m.v. het contactformulier of bel: 0316-842114